Portalen är öppen!

Vill du gå på en av Sveriges bästa högskoleförberedande Konst & Kulturutbildningar!! Vi ser fram emot din ansökan. Utbildningen är 2-årig och har plats för max 32 studerande.

Här hittar du LÄNKEN till web-plattformen där du ska skapa din ansökan, men läs nedan först!

Behörighet till År 1: Du vill hitta ditt uttryck och har genomgått gymnasieskolan eller motsvarande utbildning. Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Behörighet till År 2: Om du redan gått första året på en motsvarande utbildning och vill fördjupa ditt uttryck kan du söka direkt till Åk 2. Du kan också komplettera en kandidatutbildning inom Arkitektur, Landskapsarkitektur, Konstvetenskap, eller liknande för att utvidga ditt fält och hitta rätt Master.

Arbetsprover: Fyll på med sammanlagt 10 arbetsprover. Alla tekniker och uttryck är tillåtna. Foto, video, måleri, utdrag från ditt skissblock, andra tekniker du testat eller färdiga projekt. Visa olika uttryck och det som representerar dig.  När juryn tittar på dina ansökningsprover ser de till helheten.

Filformat:  kan laddas upp: JPG, PNG, GIF. Bilderna får inte vara större än 3 MB. Om du har ditt material på PDF:er så får du maila dessa bilagor till skolan.
Video och ljudklipp laddar du på t.ex. Soundcloud, Vimeo eller Youtube som du länkar till. Video och ljudklipp bör begränsas till högst 5 min per arbetsprov.

Intyg och andra bilagor ska du ladda upp som pdf.

Personligt brev: Försök beskriva vem du är. Vad har du för intressen och hur påverkar de dig? Vad hoppas du att Österlenskolan ska ge dig? Har du någon önskedröm eller fantasi om ditt och/eller andras liv om fem år?

Studiebesök: För dig som är nyfiken på skolan är du välkommen att besöka oss. Vi har öppet hus när du kan. Ring eller maila i förväg! Vill du prata med ngn nuvarande student kan vi förmedla kontakten. Följ oss på Instagram: #osterlenskolan eller kolla igenom både osterlenskolan.se och osterlenskolan.com

Kontakt: Om du undrar något om ansökningsförfarandet så får du gärna maila! info@osterlenskolan.se eller ring Madeleine 0709 79 23 43.

Läsårstider för läsåret 22/23:

Ht 2022: 29/8-30/12

Vt 2023: 2/1-2/6.

Studiemedel: Konst & Kulturutbildningar är studiemedelsberättigande  (sammanlagt 40 veckor per läsår). Du har kvar potten för högskolestudier för senare högskolestudier. Antagen student kan söka merkostnadslån för terminsavgiften som är 10.000 kr. Läs utmärkt information om studiemedel här.

Tänk på: Var ute i god tid med din ansökan och arbetsprover. Portalen stänger kl 23.00 den 25 april.