Portalen är öppen!

Vill du gå på en av Sveriges bästa högskoleförberedande utbildningar!! Vi ser fram emot din ansökan portalen är öppen för sen anmälan till Åk 2!!!!!

Här hittar du länken till web-plattformen där du ska skapa din ansökan, men läs nedan först!

Utbildningen är 2-årig och har plats för max 32 elever. Inga förkunskaper krävs för att söka, men du ska ha genomgått gymnasieskolan, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning. Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Du kan söka direkt till Åk två, om du redan gått på en motsvarande utbildning, ange i så fall att du söker direkt till år 2 och berätta var och när du gått ditt basår. Du kanske vill komplettera en kandidatutbildning inom Arkitektur, Landskapsarkitektur, Konstvetenskap, eller annat angränsande område! Vi har flera studenter som utvidgat sitt fält och fått förnyad energi av denna möjlighet.

Utbildningen är studiemedelsberättigande på A3 nivån (sammanlagt 40 veckor per läsår) vilket innebär att potten för högskolestudier finns kvar för senare högskolestudier.

Vi har numera goda kunskaper i distansstudier, så om du vill kan du även studera på distans.

Frivillig uppgift! Gör den om du vill och känner dig utmanad av den, annars ladda upp dina arbetsprover som vanligt!

Arbetsuppgift: Gestalta ditt frukostbord i valfri teknik. Allt är tillåtet! 1 – 2 bilder på detta.

Fyll på så att din ansökan sammanlagt innehåller 10 arbetsprover.

Bifoga ett personligt brev som innehåller en beskrivning av vem du är. Om du vill kan du följa följande frågor:

Vad hoppas du att Österlenskolan ska ge dig?

Vad har du för intressen och hur påverkar de dig?

Har du någon önskedröm eller fantasi om ditt och/eller andras liv om fem år?

Många ringer till oss och frågar vad det är vi vill se och vad man ska ansöka med. Vi vill ge dig rådet att skicka in det som DU tycker är bra (ofta är det det som varit roligt att göra..). Alla tekniker är tillåtna. Alla uttryck är tillåtna. Foton, utdrag från ditt skissblock, andra tekniker du testat eller färdiga projekt. Vi ser gärna att du visar lite olika saker. Välj ut det som du tycker bäst representerar dig och vad du gillar. Var dig själv! Låt oss se din skaparLUST! När juryn tittar på dina ansökningsprover ser de till helheten.

För dig som är nyfiken på skolan är du normalt välkommen att besöka oss. Vi brukar ha öppet hus när du kan. Men i år går inte det. Ring eller maila istället om du vill! Vill du prata med ngn nuvarande student kan vi förmedla kontakten. Följ oss på Instagram: osterlenskolan eller kolla igenom både osterlenskolan.se och osterlenskolan.com

Om du undrar något om ansökningsförfarandet så får du gärna maila! info@osterlenskolan.se eller ring Madeleine 0709 79 23 43.
Antagen student kan söka CSN studielån samt merkostnadslån för terminsavgiften som är 10.000 kr. Läs utmärkt information om studiemedel här.
Läsårstider för läsåret 21/22.

Ht 2021: 30/8-31/12

Vt 2021: 3/1-3/6.

Tänk på:

Var ute i god tid med din ansökan och arbetsprover.

Följande filformat kan laddas upp: JPG, PNG, GIF. Bilderna får inte vara större än 3 MB. Om du har ditt material på PDF:er så får du maila dessa bilagor till skolan.
Video och ljudklipp laddar du på t.ex. Soundcloud, Vimeo eller Youtube som du länkar till. Video och ljudklipp bör begränsas till högst 5 min per arbetsprov.

Intyg och andra bilagor ska du ladda upp som pdf.

Lycka till!