Vill du gå på en av Sveriges bästa högskoleförberedande utbildningar!!

Vi ser fram emot din ansökan!!!!

Längst ner på den här sidan hittar du länken för att ansöka, men läs nedan först!

Utbildningen är 2-årig och har plats för 32 elever. Inga förkunskaper krävs för att söka, men du ska ha genomgått gymnasieskolan, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning. Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du som söker och ännu inte fått ut dina gymnasiebetyg: skriv en rad om det i din ansökan och skicka betygskopior till oss direkt när du får dem!

Du kan söka direkt till år två också, om du gått ettan på en motsvarande utbildning. Ange i så fall att du söker direkt till åk 2 och berätta var och när du gått ditt basår.

Frivillig uppgift! Gör den om du vill och känner dig utmanad av den, annars ladda upp dina arbetsprover som vanligt!

Arbetsuppgift: Gestalta ditt frukostbord i valfri teknik. Allt är tillåtet! 1 – 2 bilder på detta.

Fyll på så att din ansökan sammanlagt innehåller 10 arbetsprover.

Ett personligt brev som innehåller en beskrivning av vem du är. Om du vill kan du följa följande frågor:

Vad hoppas du att Österlenskolan ska ge dig?

Vad har du för intressen och hur påverkar de dig?

Har du någon önskedröm eller fantasi om ditt och/eller andras liv om fem år?

Många ringer till oss och frågar vad det är vi vill se och vad man ska ansöka med. Vi vill ge dig rådet att skicka in det som DU tycker är bra (ofta är det det som varit roligt att göra..). Alla tekniker är tillåtna. Alla uttryck är tillåtna. Foton, utdrag från ditt skissblock, andra tekniker du testat eller färdiga projekt. Vi ser gärna att du visar lite olika saker. Välj ut det som du tycker bäst representerar dig och vad du gillar. Var dig själv! Låt oss se din skaparLUST!

När vi tittar på dina ansökningsprover ser vi till helheten. Har du tidigare utbildningar inom konst så tittar vi på om du verkar ha utvecklats.
För dig som är nyfiken på skolan är du välkommen att besöka oss. Vi har öppet hus när du kan. Ring eller maila innan. Vi tycker det är roligt om du träffar våra elever i deras vardag, kan höra vad de tycker, se verkstäderna och ateljéplatserna, kolla scheman för både 1:an och 2:an. Det är det bästa sättet att göra sig en bild av Österlenskolan. Men såklart kan du också följa oss på Instagram: osterlenskolan eller kolla igenom hemsidan.
Om du undrar något om ansökningsförfarandet så får du gärna maila! info@osterlenskolan.se eller ring Madeleine 0709 79 23 43.
Antagen elev kan söka CSN studielån samt merkostnadslån för terminsavgiften som är 10.000 kr. Läs utmärkt information om studiemedel här.
Läsårstider för läsåret 18/19.

Ht 2018: 3/9-4/1

Vt 2019: 7/1-7/6.

Tänk på:

Var ute i god tid med din ansökan och arbetsprover.

Ansökningar eller kompletteringar tas inte emot efter sista ansökningsdag.

Din ansökan blir inte granskad om den inte är fullständig.

Följande filformat kan laddas upp: JPG, PNG, GIF. Bilderna får inte vara större än 3 MB.
Video och ljudklipp laddar du på t.ex. Soundcloud, Vimeo eller Youtube som du länkar till. Video och ljudklipp bör begränsas till högst 5 min per arbetsprov.

Intyg och andra bilagor ska du ladda upp som pdf.

Länk till den smarta e-tjänsten där du ansöker till skolan HÄR