Sista ansökningsdatum för läsåret 17/18: 29 maj!!!

Längst ner på den här sidan hittar du länken för att ansöka, men läs nedan först!

Utbildningen är 2-årig och har plats för 27 elever. Inga förkunskaper krävs för att söka, dock ska du ha gått ut gymnasiet för att få börja på skolan. Du som söker och ännu inte fått ut dina gymnasiebetyg: skriv en rad om det i din ansökan och skicka betygskopior till oss direkt när du får dem!

Du kan söka direkt till år två om du har en motsvarande ettårig utbildning. Ange isåfall att du söker direkt till åk 2 samt var du gått årskurs 1.

Frivillig uppgift! Gör den om du vill och känner dig utmanad av den, annars ladda upp dina arbetsprover som vanligt!

Arbetsuppgift: Gestalta ditt frukostbord i valfri teknik. Allt är tillåtet! 1 – 2 bilder på detta.

Fyll på så att din ansökan sammanlagt innehåller minst 10 arbetsprov.

Ett personligt brev som innehåller en beskrivning av vem du är. Om du vill kan du följa följande frågor:

Vad hoppas du att Österlenskolan ska ge dig?

Vad har du för intressen och hur påverkar de dig?

Har du någon önskedröm eller fantasi om ditt och/eller andras liv om fem år?

Många ringer till oss och frågar vad det är vi vill se och vad man ska ansöka med. Vi vill ge dig rådet att skicka in det som DU tycker är bra (ofta är det det som varit roligt att göra..). Alla tekniker är tillåtna. Foton i din skissbok eller färdiga projekt. Vi ser gärna att du visar lite olika saker. Välj ut det som du tycker bäst representerar dig och vad du gillar. Var dig själv! Låt oss se din skaparLUST!

När vi tittar på dina ansökningsprover ser vi till helheten. Har du tidigare utbildningar inom konst så tittar vi på om du verkar ha utvecklats.
För dig som är nyfiken på skolan är du välkommen att besöka oss, ring innan. Vi har också öppet hus i samband med påsk, samt den 22 mars och 3 maj. Det är ett bra tillfälle att göra sig en bild av vad skolan är och träffa elever som går här.
Om du undrar något om ansökningsförfarandet så får du gärna maila! info@osterlenskolan.se
Antagen elev kan söka CSN studielån samt merkostnadslån för terminsavgiften som är 10.000 kr. Läs utmärkt information om studiemedel här.
Läsårstider för läsåret 17/18.

Ht 2017: 31/8-31/12

Vt 2018: 1/1-8/6.

Tänk på:

Var ute i god tid med din ansökan och arbetsprover.

Ansökningar eller kompletteringar tas inte emot efter sista ansökningsdag.

Din ansökan blir inte granskad om den inte är fullständig.

Följande filformat kan laddas upp: JPG, PNG, GIF. Bilderna får inte vara större än 3 MB.
Video och ljudklipp laddar du på t.ex. Soundcloud, Vimeo eller Youtube som du länkar till. Video och ljudklipp bör begränsas till högst 5 min per arbetsprov.

Intyg och andra bilagor ska du ladda upp som .pdf.

Länk till den smarta e-tjänsten där du ansöker till skolan HÄR