Hej Eplet!

söndag, 28 maj, 2017.

Elin Sandström, eller Eplet, berättar om sin väg från Österlenskolkan till den framgångsrika illustratör hon är idag! Kolla Eplets sida här

Jag gick mina 2 år på Österlenskolan 2010-2012. Jag sökte efter att ha passerat skolan i hamnen och faschinerats över läget. När jag väl började så kände jag en stark känsla av att ha hamnat rätt. Här fanns inte bara fin utsikt utan många fina vänner och tid att få prova på alla möjliga konstformer. Men gemenskapen på skolan är ändå det jag aldrig kommer glömma med Österlenskolan, vänskaperna blev starka, vi levde och diskuterade konst medan vi med lärarnas hjälp fick stöd att hitta rätt i våra egna konstnärsskap. Då skolan aldrig stänger var vi många som var där sena nätter och helger, vi arbetade ständigt! Österlenskolan betydde oerhört mycket för mig då jag fick möjlighet att utvecklas i mitt tecknande. Att bli ifrågasatt, puschad och inspirerad av både lärare och elever var välgörande i sökandet efter ett eget uttryck. Vi fick tid att arbeta med egna projekt, utforska, experimentera och även att misslyckas! Den tiden kan jag verkligen sakna idag, att med havet som utsikt, kunna sitta dag som natt och leka med färg och form! Några av de teckningar jag gjorde på Österlenskolan är än idag mina egna favoriter. Jag minns min tid på Österlenskolan som full av nya upptäckter och lärdomar om hur en uppnår bästa resultat. Efter Österlenskolan kom jag in på Konstfack, ett mål jag haft sen innan min tid på Österlenskolan, min kandidatexamen i grafisk design och illustration tog jag våren 2015. Sedan dess har jag frilansat som illustratör och bildkonstnär på heltid. Jag har även haft den stora äran att återvända till Österlenskolan som lärare i illustration! Min tid på Österlenskolan minns jag med värme och jag önskar alla som är intresserade av konst, design och illustration möjlighet att gå på skolan!