Aktuellt /

Blogg /

Hej Johan & Daniel

söndag, 23 september, 2018.

I veckan undervisade Johan Ahlbäck och Daniel Christensen i Visuell kommunikation, med Åk 2. Som alltid finns en stark egen praktik att ösa aktuell kunskap ur. Här berättar de om sina egna sammanhang:

Daniel Christensen frilansar som grafisk formgivare och har under de senaste åren arbetat med Little Finger Magazine, Inkonst, Malmö Konsthall, Southern Sweden Creatives och Form/Design Center. Sedan januari 2017 undervisar han i grafisk formgivning och digitalt skapande på TAU Learning i Malmö. Genom tidigare erfarenheter att samordna och utföra workshops på Malmö Konsthall har hans arbete också fokus på social interaktion och deltagande för unga vuxna med funktionsvariationer och barn under helgverkstäder.

Johan Ahlbäck är verksam inom visuell kommunikation, typografi och grafisk design med plats i Göteborg samt undervisar inom samma ämnen på Linnéuniversitetet. Johans undersökande arbetsform är i gränslandet mellan traditionell akademisk undervisning och en annan kunskap i form av projekten Den Typografiska Tungan och Typografisk Svartklubb vilka båda arrangerar möten runt temat ”Typografi och politik” som är öppna för den verksamma professionella och den så kallade amatören. Som formgivare arbetar han i vänliga samarbeten med organisationer och företag till exempel Göteborgs Litteraturhus, Scener & samtal, Nätverkstan, Glänta, Albert Bonniers Förlag och Dixikon; samt i verk av Janna Holmstedt, Cecilia Parsberg, Mara Lee, Jayne Svenungsson med flera.

www.danielchristensen.se

www.johanahlback.com

Johan&Daniel

Kommentera gärna!