Aktuellt /

Blogg /

Hej Lena

söndag, 7 april, 2019.

Lena Johansson arbetar främst med måleri och håller i skolans måleikurs för åk1 tillsammans med Per Möllgård. Hon är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och vid Malmö Konsthögskola. 

Lena Johansson har i sitt måleri under många år hämtat sina motiv från livsstils- och modemagasin. Till Market Art Fair förra året drog hon sitt koncept ytterligare ett varv när hon i stället för på traditionell duk började måla direkt på enkla vita t-shirts och jeans. Tillsammans med målningar gjorda på funna material som plywood och plexiglas utgör hennes bildserie ett koncentrerat och kritiskt fokus på konsumism och den kommersiella bildens plats i det offentliga rummet. Centrala teaman i Lenas konstnärskap har varit frågor kring begär, blick och identitet, lust ,längtan och minnen.

Hennes verk har bland annat visats på Art Basel, Vestfossen Kunstlabratorium, Moderna Museet i Malmö, och Nordic Contemporary i Paris. Lena Johansson är representeras av galleri Andrehn – Schiptjenko och visas just nu på mode och design galleriet Joyce i Paris och i måleriutställningen ”mellan dig och mig ” på Ystad Konstmuseum. Lena är också en av flera initiativtagare till konstnärsnätverketL ” nätverket för konst och klimat” Lena Johansson bor och verkar i Malmö.


Kommentera gärna!