Aktuellt /

Blogg /

Hej Petra

tisdag, 9 oktober, 2018.

Just nu undervisar Petra Lilja i årskurs 2 med utgångspunkt i design som förändringsarbete. Det är en jätteviktig roll att utforska. Petra Lilja är utbildad industridesigner och delar sin tid mellan studion i Malmö och Linnéuniversitetet i Växjö där hon jobbar som lektor i design. Genom att kritiskt granska designerns roll i en antropocentrisk kontext, där många delar av de problem vi står inför såsom klimatförändringar kan spåras till designbeslut, utforskar hon kreativa vägar och metoder för att nå mer hållbara framtider. Petra sitter också med i juryn till den nationella designtävlingen UNG som drivs av Svensk Form.

På Österlenskolan introducerar hon bland annat designdiscipliner som metadesign och spekulativdesign och teman som design med andra arter.

”Att undervisa på Österlenskolan är givande för mig då eleverna alltid hållit en hög nivå, visat nyfikenhet, öppenhet och vilja att problematisera nya ämnen. Läget i Simrishamn som erbjuder både stads-och havsmiljö och nära till både åkrar och skog är något jag försöker använda mig av i undervisningen. De inspirerande lokalerna och personalen är också en anledning att jag prioriterar uppdraget!”

https://www.petralilja.com

IMG_9601

Kommentera gärna!