Aktuellt /

Blogg /

Hej Pia & Paul

torsdag, 18 oktober, 2018.

Förra veckan var Pia & Paul här och undervisade i animation. Här kan kan du läsa mer om deras arbete. Pia Jönsson är animatör och konstnär. Till vardags jobbar Pia med animation och undervisar i det mesta som har med rörlig bild att göra på institutionen för konst, kultur och kommunikation – K3 på Malmö Universitet. 

Som konstnär (och som forskare) gör Pia arbeten som ligger i gränslandet mellan teater installation och film.

Paul St George är konstnär och arbetar med sekvenskonst <https://cup.columbia.edu/book/sequences/9781905674763> och platsspecifika installationsprojekt <http://www.devices-of-wonder.com>.
Hans intresse för animation skapades när han som skolpojke, fick som kvällsjobb att skapa cut-out animationen Digger i BBC programmet ‘Vision On’ med Tony Hart. 

Pia och Paul har under de senaste 20 åren hållit i en rad kurser och utbildningar på grundutbildningsnivå så väl som masters nivå i animation, digital film, and konst på olika universitet in London. Dom har kommit till Österlen skolan för konst och design för att det är en fantastisk konstskola i en underbar miljö fylld av fantastiska och ambitiösa elever.

Paul Pia

Kommentera gärna!