Blogg /

Hej Sara!

måndag, 7 augusti, 2017.

Sara Annsofidotter från Degerfors gick ut Österlenskolan 2013. Sen bar det av till Umeå Konsthögskola där hon tog sin kandidat i Fri konst 2016. Nu läser Sara sin Master på Konstakademin i Köpenhamn. Och så är hon tillbaka på Österlenskolan i sommar!!

De här två veckorna på Österlenskolan ägnar jag åt att göra research, skissa och gå igenom anteckningar jag samlat på mig under det senaste arbetsåret. Detta för att kunna planera mitt nästa skolår, vilka projekt jag vill göra och vilka ämnen jag vill fokusera på.

Med mig har jag litteratur som bland annat handlar om ekonomi, språk och arbetsvillkor för konstnärer. Dessa ämnen hänger ihop med ett större projekt jag gör tillsammans med min bror Simon Annsofidotter (som även han studerat på Österlenskolan) där vi utforskar kulturellt värde i relation till ekonomiskt värde.

Jag arbetar med språk och har en konceptuell praktik, där idéer avgör vilken form arbetet tar. Det kan bli skulptur, installation och andra objekt i utställningsrum men just nu arbetar jag främst i kollektiva projekt som inte har fokus på en individuell praktik. Det handlar istället om att göra gemensamma publikationer, arrangemang men även konst som kretsar kring samtal, presentationer och möten.

Jag kommer även att förbereda inför en grupputställning i slutet av augusti i Köpenhamn. Själva verket är klart sedan tidigare men jag ska se över hur jag ska installera det och sortera mina tankar och idéer. Verket heter ”Seducer@heart” och är en serie dörrmattor där jag är intresserad av kommersiella produkter och värdeproduktion.

Varför residency på Österlenskolan?

Jag är glad över att vara här, där jag fullt ut kan fokusera på mitt arbete och ta en paus från vardagslivet. En lugn plats med gott om utrymme, som är bekant sen tidigare och är nära till natur, så en kan ta en paus under arbetsdagen och återhämta sig i Österlensk dekadens!! Det är väldigt roligt att få återkoppla till skolan och i höst kommer jag tillbaka igen för ateljésamtal med åk 2!

http://annsofidotter.com

Sara

Kommentera gärna!