Blogg /

Isabelle

fredag, 12 maj, 2017.

Här ett smakprov på vad Isabelle gjorde på sin Galleröutställning. Bilderna är stillbilder från en filmad liveaktion, se hela här

I mitten av höstterminen i tvåan blev jag nyfiken på ljud och hur man kan använda det konstnärligt. Jag hade samlat på ljudinspelningar ett tag, vilka blev min utgångspunkt i den egna undersökningen. Jag ville se om det gick att skapa musik där instrument inte är i fokus, utan bygga ihop ljudverk av lager av olika bakgrundsljud från vardagen, som fläktar, andetag, lök som steks, vattenkranar, kaffebryggare och massa mer. Projektet har nu växt till något slags meta-undersökande av musikvärlden.
Jag dyker in i musikens regler, leker med olika klyschor, ser hur ljud och bild kan samspela och förstärka varandra och undersöker gränserna mellan konst och musik. Detta genom att göra allt som musik (idag) innebär; låtar, konserter, musikvideor, skivomslag, en youtube-kanal, merchandise och ett artistnamn: Bruset… Jag snor helt enkelt formatet av musik och applicerar det i ett konstsammanhang, för att se vad som händer. I Gallerö fokuserade jag på live-delen av musik. Jag ville göra ett verk som flyter mellan konsert, performance, ljudinstallation och videoinstallation. Jag ville sudda ut gränserna.

Kommentera gärna!