Blogg /

Gallerø /

Jacob Andersson

lördag, 27 februari, 2016.

Om man tar färgpennor/kritor, min fars målarförråd, ett fotoalbum och en skivsamling med punk och metal och soptippsfynd. Kört alltsamman i en mixer hade man fått mina verk i pulverform.

Jag letar ingångsvägar i omgivningen, fantiserar fram fiktiva karaktärer och deras liv. Hur de bor och har det. Hur de hade inrett med utgång från hur jag själv är och lever, en värld präglad av ikeamöbler, disneyfilm, hårdrock på hög volym, shabby chic-inredning och livsstilar i subkulturer.

Jag skapar maximum med mitt existensminimum.

Jag jobbar med material från mitt gamla yrke som målare, min replokal och hemmiljö. Någon har kallat det ”upcycling”, att jag ger objekt i kombination nytt liv.

Mitt arbetssätt härstammar ur en kombination av en perfektionistisk syn genom min hantverksbakgrund (renovera, tapetsera, penselmålande) och en d.i.y-punkig musikerattityd där man får laga temporärt med det man har till hands (silvertejp, superlim, rep). 

 

Allt kan liknas vid att många kollagearbeten äger rum samtidigt, fysiskt och mentalt på parallella spår. Rum, möbler och karaktärer träder fram, skulpturala och måleriska i mitt huvud och därifrån konstruerar/skissar/målar jag fram detta i fysisk form och ger det liv.

[complete_gallery id=”3264″ class=”alignnone” ]

Kommentera gärna!