Blogg /

Gallerø /

Linnea Englander

måndag, 1 februari, 2016.

I årskurs 2 ingår en egen utställning i skolans galleri. Man gör själv hela arbvetet; urval, hängning och dokumentation. Vid vernissagen har man ett samtal med de lärare som är på skolan och undervisar just den dagen.

Först ut i årets Gallerö säsong är Linnea Englander. Såhär beskriver hon sitt arbete:

Återkommande ämnen jag har jobbat med  är dagdrömmar, nostalgi, längtan bort och oförmågan att leva i nuet. I mitt måleri inspireras jag av ögonblick från min vardag. Det är ett slags undersökande av platser, rum och personer i min närhet.

Jag utgår från fotografier tagna på min telefon. Det jag vill ta vara på i de bilderna är tristessen och långsamheten i vardagen, snarare än det uppseendeväckande och effektfulla. Jag vill visa på det som sker när ingen annan ser på.

Jag intresserar mig för vissa stämningar och situationer som jag hittar i tonårsmiljöer och har därför i detta projekt valt att måla av mina syskon och  kompisar som befinner sig i den åldern.

När målar ser jag på det som att fylla i en målarbok. Jag använder mig av de färger jag gillar snarare än att försöka efterlikna verkligheten.

[complete_gallery id=”3275″ class=”alignnone” ]

Kommentera gärna!