Ht 2017 har börjat!

söndag, 10 september, 2017.

Nu har vi avverkat första veckan på det nya läsåret. Vi har inlett med 2 veckor årskursintegrerade workshops för att lära känna varandra och för att komma igång med liv och lust och helt utan prestige. Den första veckan är materialbaserad i 4 helt olika tekniker.

I Paper Jewellery, med Gunilla Grahn som är experimentell smyckedesigner, har eleverna jobbat fram personliga smycken av bl.a papper och kartong. I Kontrapunktisk Mosaik med vikarierande rektor Madeleine Tunbjer, har eleverna gjort vars en eller flera mosaiker som sedan flätats samman till ett gemensamt permanent verk på en vägg i skolan. I Betonggjutning med Helene Aurell som är skulptör, har eleverna skulpterat fram djupa reliefer i sand, som sedan gjutits av och fångats i betong. I Avtryck med textilkonstnär Karin Gustavsson har eleverna fått jobba med tvådimensionella tryck av sånt man hittar. Det har varit oerhört intensivt och roligt. Olika material och tekniker ställer olika krav. Processen kan vara fysisk, tålamodsprövande, intuitiv, experimentell, individuell eller gemensam. Men alla har kommit igång så nu kan vi ta oss an vecka 2 som är av en helt annan karaktär. Och ja nu kan vi varandras namn! Tack alla kloka workshopledare!!