Nya steg in i 2018!!

måndag, 1 januari, 2018.

Vi avslutade höstterminen med gemensamma årskursövergripande framtidsdagar inom både konst och design. Som ung student kommer ni att vara verksamma i en starkt förändrad värld. Vilka roller kommer konst respektive design att ta, hur förändras förutsättningarna och sammanhangen? Det är otroligt viktigt att både lära sig att behärska sin verktygslåda, hitta sitt språk och samtidigt vara medveten om vad som händer i samhället. Under självstudiedagarna nu jobbar alla med frågan om kontroversiella konstnärskap som polariserar befolkningen. Under våren fortsätter gemensamma studiedagar i konsthistoria, dess strömningar och maktstrukturer.

Vi kan nu ta steget in i 2018 med massor av ny energi och kunskap!! Årskurs 1 som hittills fördjupat sig i teckning, måleri, grafisk design och foto går i det närmaste vidare med bl.a textiltryck, design, skulptur och film. Årskurs 2 har ägnat höstterminen åt att förstå hur man som konstnär och designer kan arbeta med sammanhang utanför sig själv på olika sätt, liksom hur de egna undersökningarna kan utvecklas och vad de har för relation till sin samtid. Under denna avslutande termin fördjupas detta egna arbete ytterligare med bl.a idégestaltning, fler ateljésamtal, visuell kommunikation, artist statements och div utställningar.

Väl tillbaka i skolan ska åk 1 också redovisa en designfråga på både ett personligt och faktiskt plan. Åk 2 ska ha gjort en timeline för sina ansökningar och en konkret plan för resterande arbetsprover och dess materialisering.

So on we go into 2018!